Инвестицията в козметични процедури е добра инвестиция в професионалното развитие

0
Една дама в Западния свят, харчи $ 15 000 през живота си за козметични процедури
Една дама в Западния свят, харчи $ 15 000 през живота си за козметични процедури

Изчислено е, че средностатистическата дама, която живее в Западния свят, харчи около $ 15 000 през живота си за козметични процедури.

На някои хора това може да се стори доста внушителна сума. Но красотата си има цена, която може да доведе и до повишение на заплатата или по-добър пост.

И все пак наистина ли е толкова пряка и лесна връзката, която всеки може да направи между по-добрата кондиция и външен вид на една дама и нейното по-добро професионално развитие? Това се отнася и за родните потребителки на козметични услуги, извършвани от козметик София, Пловдив и други места в страната ни.

Двама социолози от университетите в Чикаго и Калифорния са разгледали взаимовръзката, отнасяща се до поддържането на външния вид и успехите в службата. Те са изследвали по какъв начин се отразяват посещенията при козметик и доходите, които дамите получават. Някои хора само са предполага за подобна връзка, но това проучване привежда научни доказателства, които трудно могат да бъдат оборени.

Така например социолозите си служат с цифрите на сухата статистика, след като са изследвали повече от 14 000 души. На участниците в изследването са им били задавани въпроси, свързани с техните доходи, работни места и професионална сфера, образование и пр. Интервюиращите са оценявали всеки един от участниците, съобразно притежаваната физическа привлекателност, в което се включват няколко основни фактора – прическа, облекло, грим и пр.

Не е трудно да се предположи, че дамите с красива външност печелят средно с около 20% повече в сравнение с останалите жени. Но това се отнася за служителки, които отделят значително време, а и средства, за да поддържат своя външен вид.

Това означава, че парите, които са „инвестирани“ в купуването на гримове или козметични процедури, далеч не са прахосани, както обичат да казват мъжете. Напротив, те са гаранция, че добре поддържаните и привлекателни дами, посещаващи козметик Варна например, ще направят своята кариера достатъчно ползотворна. Това се отразява и на заплащането, което получават тези жени. Социолозите са установили, че привлекателните служителки правят близо $ 6000 повече, отколкото средностатистическите дами.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари