Инвеститор прояви интерес към бившия Хлебозавод в Русе

7
Общинският имот е обявен на търг през 2018 година
Общинският имот е обявен на търг през 2018 година Снимка: Google Street View

Общинският имот е обявен на търг през 2018 година

Бившият Хлебозавод отново отива на търг, поради постъпило инвестиционно намерение. Имотът бе придобит от Община Русе при ликвидацията на „Хляб и хлебни изделия“ ЕООД.

На предстоящата декемврийска сесия администрацията ще внесе предложение за продажба на 18-те сгради чрез публичен търг с явно наддаване.

През 2018 година с решение на Общински съвет - Русе бе обявен такъв търг при начална тръжна цена 4 492 742 лева, без ДДС, но и на първоначалния, и на повторния търг през 2019 г. не са закупени тръжни документи. Поради липса на инвеститорски интерес, през 2020 г. и 2021 г. обектът не е предлаган за продажба.

След появата на инвеститор, е направена актуализация на приватизационна оценка и информационен меморандум на гореописания общински имот.

Така решението, което предстои да вземат общинските съветници, ще бъде за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на застроен поземлен имот с площ от 18 968 кв. м. Началната тръжна цена ще бъде 3 959 519 лева, без ДДС, стъпка на наддаване – 50 000 лева, а депозит за участие в търга – 200 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    Иванов
    Много странно! През 2018г. цената е 4 490 000 лв. и поради липса на интерес през 2022г. се предлага с половин милион по-надолу. Как е възможно цените на имотите през 2022г да са нарастнали 3 пъти повече, а общината го пуска ей така с половин милион надолу! Абе колко са плюс минус половин милион нагоре или надолу!?
  • 7
    3
    Мария Паскалева
    Колко кандидати има или пак старият номер , че е само един и съответно определен % къде отиваааа.... в джопчето на Пенчооо...
  • 12
    2
    швейцарец
    Неизвестно защо , българите първо развалят нещо работещо, после се вайкат защо били бедни. Нещо им е бъгнато във чипа. Да си сменят чипа.
  • 6
    1
    Ha, ha, ha ...
    А хляба от селата наоколо, дето ни го носят нощем и разтоварват както в някогашната търговия на едно, ама тайно и по градските улици, какво ще го правят? Измряха ли производителите от село?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари