Инициативи на Каритас в Русе

1
В седмицата 9-15 ноември сътрудниците на „Каритас“ провеждат инициативи в подкрепа на нуждаещи се хора
В седмицата 9-15 ноември сътрудниците на „Каритас“ провеждат инициативи в подкрепа на нуждаещи се хора

По повод тазгодишния Ден на „Каритас“: 15 ноември, се провежда Информационна седмица, която протича в дните 9-15 ноември.

По време на тази седмица сътрудниците на „Каритас“ провеждат инициативи в подкрепа на нуждаещи се хора и на дейности на „Каритас“, чрез които организацията помага на хора в уязвимо положение.

Предвид епидемичните условия, местната "Каритас Русе" ще запознае обществото с предлаганите услуги, чрез социалната мрежа Фейсбук. На страницата CaritasRuseBG ще бъдат показани различни творби, изработени от потребители на социалните услуги на организацията, които отговарят на въпроса "Какво е за нас "Каритас"?. Ще можете да ги проследите в периода 16-20 ноември.

Денят на „Каритас“ е ежегодна инициатива на всички сътрудници на „Каритас“ в България, която се отбелязва в неделята след 13 ноември – деня на блажените мъченици Евгений, Камен, Павел и Йосафат.

Инициативата съвпада и с обявения от папа Франциск Световен ден на бедните и насочва внимание към хората, изтласкани в периферията на света и на живота, изоставени и забравени в своето страдание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари