Информират земеделците в Русе за прилагането на Стратегическия план

2
Информационното събитие ще се проведе на 8 февруари в Доходното здание
Информационното събитие ще се проведе на 8 февруари в Доходното здание Снимка: Dunavmost

Информационното събитие ще се проведе на 8 февруари в Доходното здание

Министерството на земеделието, храните и горите започва национална информационна кампания за Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в България за периода 2023-2027 г. от 6 февруари т.г., съобщават от пресцентъра на ведомството. Инициативата има за цел да запознае земеделските стопани с условията за прилагането на инструментите по него. В рамките на събитията земеделските стопани ще могат да задават въпроси на екипа от експерти на Министерството на земеделието.

За земеделските стопани от областите Търговище, Разград и Русе срещата ще се проведе в сряда /8 февруари 2023 г./ от 11:00 ч. в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе. Събитието се организира със съдействието на Областна администрация - Русе.

Одобреният Стратегически план за Обща селскостопанска политика (ОСП) на България е в размер на 5,6 млрд. евро. Той влезе в сила от 1 януари т.г., като има за цел да оформи прехода към устойчив, стабилен и модерен европейски селскостопански сектор. В рамките на реформираната политика финансирането ще бъде разпределено по-справедливо между стопанствата, с акцент върху малките и средните стопанства, както и върху младите земеделски стопани. Освен това земеделските стопани ще бъдат подпомогнати да възприемат иновации — от прецизно земеделие до агроекологични методи за производство, се предвижда в него.

Въпреки това се появиха редица полемики сред браншовите организации у нас, които изразиха своето несъгласие с някои точки от документа, често отнасящи се до ставките на помощите, и поискаха неговото коригиране. От друга страна, неправителственият сектор неведнъж изтъкна масовото неразбиране сред земеделците какво предстои от тази година нататък, което е и причина за решението на аграрното министерство за провеждане на информационна кампания, за да бъде разяснен обемният документ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Ей, педерасти,
    Чий е този план? Със сигурност не е български, а АНТИбългарски, писан от €врогейските чиновници под диктовката на американските чифути-милиардери, и имащ една-единствена цел – да ебе мамата на поминъка на българите, нека ядат червеи, молци, щурци, скакалци и хлебарки! България – кучета я яли! Така че, земеделци, животновъди, слушайте внимателно с двете уши и четете между редовете! И ... не се съгласявайте с нищо, искат да ви/ни затрият!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари