Инфекционист: Медикаментите срещу COVID-19 не отменят ваксинацията

0
Няма как лекарствата да заместят ваксините, заяви Трифон Вълков
Няма как лекарствата да заместят ваксините, заяви Трифон Вълков Снимка: bTV

Няма как лекарствата да заместят ваксините, заяви Трифон Вълков

Няма как лекарствата срещу COVID-19 да бъдат възприети като опция за отмяна на ваксинацията. Това каза в предаването „Тази сутрин” инфекционистът д-р Трифон Вълков.

От година се разработват множество медикаменти, насочени към коронавирусната инфекция. Медикаментът на „Пфайзер” има одобрение в САЩ, а ЕС поръча около 1 млн. опаковки, добави д-р Вълков.

По думите му няма база за сравнение между ваксините и лекарствата за COVID-19. Ваксините се стремят да не стигнем до инфектиране, няма как един медикамент да замести ваксините, каза още инфекционистът.

Той обясни, че има население, което по една или друга причина не може да се ваксинира, а при „Омикрон” има случаи, при които имунната система се заобикаля, тогава се стига до инфектиране и в тези случаи са необходими лекарствата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари