Индонезия удължи мерките заради бум на COVID-19

0
Болниците на места са препълнени
Болниците на места са препълнени Снимка: retail-loyalty.org

Болниците на места са препълнени

Индонезия удължи санитарните си мерки със седмица до 2 август в опит да ограничи инфекциите с COVID-19, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Индонезия стана епицентърът на COVID-19 в Азия. Болниците на места са препълнени, особено на гъсто населените острови Ява и Бали, където намаляват запасите от кислород.

"Искам да благодаря на всички индонезийци за разбирането и подкрепата за ограниченията, които са в сила от 23 дни", каза президентът Джоко Видодо.

Той добави, че заразата, отнела живота на над 83 279 души, в това число 1266 само през последното денонощие, показва вече признаци на затихване. Броят на заетите легла в болниците и новите случаи на дневна база започват да намаляват, предаде ДПА. Въпреки това частичният локдаун ще бъде удължен.

Някои от мерките все пак ще бъдат смекчени. Разрешава се отварянето на традиционните пазари и ресторанти с външни части. Клиентите обаче ще разполагат само с 20 минути да се нахранят. Някои бизнеси като автосервизите например могат да подновят работа.

В районите, където разпространението на заразата е по-слабо, ще могат да работят фабриките с известни ограничения, както и моловете на 25 процента от капацитета си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари