Има спешна нужда от още доброволци, храни и напитки на граничен пункт ”Дуранкулак”

0
От вчера има сериозно засилване на поток от бежанци и на "Дунав мост" - Русе
От вчера има сериозно засилване на поток от бежанци и на "Дунав мост" - Русе Снимка: БГНЕС

От вчера има сериозно засилване на поток от бежанци и на "Дунав мост" - Русе

Големи опашки от чакащи бежанци за влизане в страната и регистрация са се образували на граничен пункт "Дуранкулак", затова има спешна нужда от още доброволци, храни, напитки и хигиенни материали.

"Положението с притока на бежанци се промени драстично преди 4 дни".

Това подчерта в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" по БНР Васил Величков от Националния кризисен щаб за бежанците от Украйна:

"Потокът от бежанци, които пристигат в България, рязко се пренасочи към пункта "Дуранкулак“. От вчера има сериозно засилване и на "Дунав мост" - Русе. До преди това имаше около седмица затишие, но след удара по жп гарата в Крематорск много от търсещите закрила преценяват, че не е безопасно да се пътува с влакове през Букурещ и съответно се насочат към най-късия маршрут с автобуси. Същевременно има и активизация на украински туропереаторски фирми, които рекламират в Телеграм, Вайбър и Фейсбук, че осигуряват директен транспорт до България и настаняване в хотели и тук е най-същественият проблем, защото може да се каже, че това е каналджийство".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Нели КОЛЕВА
    Не смятам,че всички бежанци имат нужда от нашата подкрепа.Укр. туроператори предлагат настаняване в хотел,няма лошо,но не уточняват кой ще извършва заплащането на престоя.Някой от правителството провери ли лицензите им,кой ги е издал и т. н.Кой ще отговаря от правителството,ако извършват трафик на хора?Ще бъдат ли осъдени,ако се установи,че са виновни?
  • 3
    1
    ...
    ДА ГО ДУ ХА ТЕ. И ВИЕ И БЕ ЖА НЦИ ТЕ ВИ. АМА ПЕРМАНЕНТНО ДА ГО ДУХАТЕ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари