Премиерът Кирил Петков идва в Русе заради пункта за бежанци

1
Министър-председателят ще провери състоянието на допълнителния пункт с палатки и фургони, предназначени за посрещане на бежанци от войната в Украйна
Министър-председателят ще провери състоянието на допълнителния пункт с палатки и фургони, предназначени за посрещане на бежанци от войната в Украйна Снимка: БГНЕС / Архив

Премиерът Кирил Петков се очаква да пристигне днес следобед в Русе, за да посети граничния пункт Дунав мост,

Това оповести Русе Медиа, позовавайки се на свои източници. Министър-председателят ще провери състоянието на допълнителния пункт с палатки и фургони, предназначени за посрещане на бежанци от войната в Украйна. Там би трябвало да се обработват документите на желаещите да получат статут на бежанци и закрила при засилен мигрантски натиск по границата с Румъния.

По време на срещата си с бизнеса тази сутрин премиерът коментира, че системата никога не е поемала толкова хора. „Предишната система беше: дайте да ги вкараме в едни лагери и да обработваме по 30 души на ден. А сега имаме майки с малки деца. Всички ведомства започнаха да работят от нулата“, заяви Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    5
    Станева
    Адвокат Анатоли Станев е точно толкова компетентен за областен управител, колкото беше и за шеф на РИОСВ, a освен това е от квотата на клоуните Има такъв народ...
  • -3
    4
    Ей хо хо малоумник
    Ела ме посрещни мене ве мангал скапан ще ти извадя червата през гъза
  • 3
    3
    Хохох
    Ела, ела. Ще те посрещнем с цялта си любов!
  • 14
    2
    N8no
    Ами сато слушах обласнният с каква компететност обесяняваше как ще стане а от тв студиото му казаха че не е така беше голям срам ама той едва ли е разбрал колко не е в час. И този представлява държавата Резииил
  • 3
    1
    Браво
    Браво, дано постави ред в нашия заспал град. И дано се срещне не само с кмет и областен управител, а и с представители на неправителствените организации, с тези които направиха до момента най-много. Доброволците от фейсбук групата "Русе помага на Украйна", Сдружение "Блок 14", Каритас. Господин Премиер, не позволявайте само да ви използват, да се снимат с вас и после нищо да не се прави. И поискайте среща с хората, които наистина са на линия денонощно, независимо дали е ЖП гара, ГКПП и навсякъде из града. Защото някои вече използваха посещението на президента да се сниват до него, разходиха се до Дунав мост, пак за снимки, посетиха центъра на Каритас и зачезнаха. Хубаво, че след скандал и негодувание в социалните медии накрая се започна нещо, ама - бавно, мудно, тромаво. Разтресете това блато и извадете чиновниците от зимния сън. А и попитайте областния управител научи ли колко държавни жилища има в Русе и колко мисли да предложи на МС за временно настаняване на бежанците. И ако ви каже, че няма - не му вярвайте. Дори и да казва "честна адвокатска"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари