Директорът на БЧК - Русе: Много майки с деца минаха през Дунав мост вчера

3
Най-често търсят съдействие за информация и упътване
Най-често търсят съдействие за информация и упътване Снимка: БНТ, стоп кадър

Доброволци от Българския червен кръст посрещат украинските бежанци на Дунав мост. Те им предоставят материална помощ при нужда, а също и всякакъв тип информация.

От днес към екипите на БЧК се присъединяват и служители на община Русе, които ще упътват нуждаещите се от подслон за възможните места за настаняване.

"В рамките на вчерашния ден няма нито едно искане за настаняване", заяви в "Денят започва" по БНТ директорът на БЧК - Русе Антоанета Ябанозова. Най-често влизащите у нас украинци са майки с деца, които вече имат планиран маршрут. Най-често търсят съдействие за информация и упътване.

"Много хора минаха вчера през граничния пункт. Видимо бяха притеснени. Повечето и уплашени. Много майки с деца минаха", обясни Ябанозова. 

Към момента екипите на БЧК работят в светлата част на деня, но имат готовност при нужда да работят и денонощно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    до 3
    Бяхме верни на падишаха, после верни на Русия, след това на Германия, после на СССР, даже с тях дружбата беше от векове и за векове, сега е ред на САЩ, НАТО и ЕС да сме им верни.:) Пък дано имат късмет да не ги последват съдбите на Турция, царска Русия, хитлеристка Германия, СССР. Защото към когото сме се присламчили е потънал.:)
  • 0
    3
    darkaveng
    Правим го, щото сме верни евроатландици и ...! Де гиди лицемерни твари ...!
  • -3
    2
    Бежанец
    Защо това не се прилага и за останалите чужденци? Не е ли лицемерно това, което правите? И повечето "бежанци" имат имоти в България и даже и напътствия не им трябват.
  • 4
    1
    До г-жа Директора на БЧК Русе
    Много си готина! :) Ще ми се да стана доброволец към БЧК.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари