Има полза от акциите срещу фалшивите сертификати

6
Защото да надхитриш себе си, мислейки че лъжеш всички останали, е свидетелство за повреден “чип”
Защото да надхитриш себе си, мислейки че лъжеш всички останали, е свидетелство за повреден “чип”

Мине се не мине време и току гръмне акция за фалшиви сертификати

Много шум, гарниран със зрелищни задържания, последван от тихо освобождаване, в повечето случаи без обвинения и затлачване на разследването, пише Монитор

Резултатът е няма осъдени досега. А че се издават такива сертификати вече дори не е публична тайна. Един антиваксър преди смъртта си от Ковид дори си призна. От Лекарския съюз отдавна настояват да се стигне до отнемане на права на медици, със сигурност това ще влезе и в законодателната дейност на новия парламент. Има полза обаче от тези акции. Все повече хора предпочитат да не излагат на риск здравето си и посещават ваксинационните пунктове. Някои от тези с фалшивите сертификати дори се чудят как да се ваксинират наистина. И с нетърпение очакват да сложат поне бустерната доза. Никак не ни е до шеги обаче.

Защото да надхитриш себе си, мислейки че лъжеш всички останали, е свидетелство за повреден “чип”, ако си послужим с метафоратаq употребена от Симеон Втори преди години. Това е свидетелство, което надхвърля по простотия антиваксърските теории, че ще ни “чипират” чрез ваксините. Добре е всяко едно разследване на лица, занимаващи се с издаването на такива документация да не се оставя да потъне и впоследствие да бъде “забравено”. Предвид на страшните размери на пандемията у нас, препоръчително е дори бъдещите управляващи да създадат в службите звено, което да пресече тази дейност, с която сме на път да станем световноизвестни. Защото това безобразие се плаща от невинни хора, които дори не подозират, че се движат сред измамници. Ощетено е и лекарското съсловие, особено тези, които са на първа линия. Защото се уронва не само техния престиж, но и се саботира тяхната работа. Нима безсмислената смърт на антиваксър с фалшив сертификат не е удар и срещу цивилизационния избор, който страната ни е направила!?

И никак не ни е безразлично да сме на последните места по ваксинация. Крайно време е да се сложи край на ширещото се все още байганьовско разбиране “те ли ще ми кажат на мен”. Но това ще се случи само след като правният ред ще е за всички - не само измамниците на сертификати, но и всеки канещ се да престъпи закона трябва да знае, че няма да му се размине.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари