Илон Мъск планира да стъпи на пазара в Индия

0
Очаква се изпълнителният директор на Tesla да инвестира в страната
Очаква се изпълнителният директор на Tesla да инвестира в страната Видео: NOVA

Очаква се изпълнителният директор на Tesla да инвестира в страната

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви, че компанията производител на електромобили ще навлезе на пазара в Индия, „колкото е възможно по-скоро". Коментарът му бе направен след среща с индийския премиер Нарендра Моди, който е на държавна визита в САЩ, предава NOVA.

Индийското правителство обяви, че е поканило Мъск да проучи възможностите за инвестиции в електрическата мобилност и търговския космически сектор. От своя страна милиардерът заяви, че се опитва да намери точното време за тази цел.

Срещата на Моди с Мъск, който е собственик и на Twitter, идва дни, след като съоснователят на социалната мрежа Джак Дорси обвини Индия в заплаха за закрие платформата. Причината - несъобразяване с наредби за сваляне на съдържание. Индийското правителство определи обвиненията на Дорси като „откровена лъжа”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари