Илон Мъск бил готов да се раздели с парите си, за да спаси човечеството от глад

2
Нужни са едва 2% от богатството му
Нужни са едва 2% от богатството му Снимка: БГНЕС

Производителят на автомобилите Tesla и основател на SpaceX, Илон Мъск заяви, че е готов да похарчи част от парите си, за да спаси човечеството от глад.

През тази седмица той отново оглави класацията на милиардерите на списание Forbes. А, след това изпълнителният директор на Световната хранителна програма на ООН Дейвид Бийзли призова Мъск да дари средства за борба с глада, за да се предотврати "катастрофа", предава РИА Новости и Дарик.

Според CNN само 2% от състоянието на Мъск, което в момента възлиза на почти 289 милиарда долара, са необходими, за да спаси хората от глад.

"Ако ООН може да обясни как 6 милиарда долара могат да решат проблема с глада в света, аз съм готов да продам акциите на Tesla сега и да го реша. Но финансовите отчети трябва да бъдат отворени, така че обществеността да може да види как точно се изразходват парите", написа Мъск в си в акаунта Twitter.

По-рано Илон Мъск, критикувайки предложението за "данък върху милиардерите" в Съединените щати, заяви, че планира да похарчи парите си, за да достави човечеството на Марс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари