Съд отмени споразумение за заплатата на Илон Мъск в Tesla

0
Милиардерът е основен акционер и директор на компанията
Милиардерът е основен акционер и директор на компанията Видео: NOVA

Милиардерът е основен акционер и директор на компанията

Съд отмени споразумението на Tesla как да плаща на Илон Мъск. Милиардерът е основен акционер и директор на компанията. През 2018 година беше договорена необичайна схема как да му се плаща за работата му за компанията. Някои акционери на компанията заведоха дело, с мотива, че схемата е несправедлива към тях, информира NOVA.

Съдия в щата Делауеър, където е регистрирана Tesla, реши, че споразумението ощетява акционерите. Според схемата Илон Мъск е получил активи за невероятните 56 милиарда долара. Това го направи най-богатия човек в света. Съдията нарече тази сума "невъобразима" и разпореди схемата за заплащане да бъде предоговорена. Мъск може да обжалва пред Върховния съд в щата Делауеър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари