Илияна Цанова отказа да стане премиер

0
Цанова огласи решението си в социалните мрежи
Цанова огласи решението си в социалните мрежи

Илияна Цанова отказа да стане служебен премиер и да оглави новото служебно правителство, което най-вероятно ще бъде сформирано от президента Росен Плевневлиев.

Самата Цанова огласи решението си в социалните мрежи, след като по-рано медии разпространиха информацията, че вицепремиерката по еврофондовете от двете досегашни служебни правителства на Росен Плевнелиев може ще бъде посочена от него за премиер в третия му кабинет.

"Във връзка с публикации, свързани с моето участие в евентуален служебен кабинет, бих искала да поясня, че нямам възможност да се участвам в този екип. Аз съм назначена на позицията зам.-управляващ директор на Европейският Фонд за Стратегически Инвестиции след изслушване и одобрение от Европейският парламент", написа Цанова във Фейсбук.

"Поела съм конкретен ангажимент за работа през оставащите две години, които не ми позволяват временна мобилност. Тази позиция ми позволява да дам и своят принос за по-силна и конкурентна Европа. България за мен е приоритет и аз оставам ангажирана и в бъдеще", уточни тя.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари