Илияна Йотова нападна премиера: Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание

11
Вицепрезидентът разкритикува думите на министър-председателя, като определи сравнението на Петков като "голяма грешка"
Вицепрезидентът разкритикува думите на министър-председателя, като определи сравнението на Петков като "голяма грешка" Снимка: Facebook/FESBulgarien / архив

Тя очаква в сряда да има решение на парламента по отношение на военната помощ за Украйна

"Бих искала да припомня на министър-председателя, че героите на национално-освободителното движение, на Априлското въстание не са "някакви хора", те си имат имена. За тях разказваме на децата си и се гордеем. Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание."

Това заяви в Сандански, а по-късно написа и в профила си във Фейсбук вицепрезидентът Илияна Йотова, която е гост на празника на града.

По-рано днес, при посещението си в Украйна, премиерът Кирил Петков заяви: "Представете си, ако някой беше казал по време на Априлското въстание: Ами най-добре е това въстание по-бързо да свърши. Тези хора да нямат възможност да се защитават. Това позиция ли е? Как я приемаме, за да има по-бързо мир?".

Вицепрезидентът разкритикува думите на министър-председателя, като определи сравнението на Петков като "голяма грешка".

"Никого не бих съветвала да търси алиби за едно или друго решение в българската история, защото ще допусне голяма грешка. Паралелът, който днес направи премиерът Кирил Петков, беше голяма грешка. Българската история е много дълга и имаме много примери, когато политици, не съобразявайки се с националните интереси, са взимали решения, които са довели до национални катастрофи. Така че по-внимателно с историческите паралели!", пише Йотова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Бай уй
    а кви ти трябват бе екскремент!? краварски подлоги ли?
  • 4
    2
    до 1
    Първо прочети тук и там, за да разбереш, че по конституция в България един президент може да бъде избран само два мандата, пък после плюй на воля.
  • -3
    1
    Българин!!!
    Жалка пръдла нещастна! С Грипенчо са пътници на следващите избори! Рашистки ибрици не ни трябват! БЪЛГАРИЯ МРАЗИ САТРАПИЯ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари