Илиян Василев: Властите залагат на нова вълна от страх и репресии, които да им спечелят изборите!

2
Разбрах че са извадили от фризера амбицията да изправят Мутафчийски като обединен кандидат за президент на властимащите, като използват за целта ваксинационната кампания
Разбрах че са извадили от фризера амбицията да изправят Мутафчийски като обединен кандидат за президент на властимащите, като използват за целта ваксинационната кампания Снимка: архив

Разбрах че са извадили от фризера амбицията да изправят Мутафчийски като обединен кандидат за президент на властимащите, като използват за целта ваксинационната кампания.

Разбира се залозите са много над фигурата на шефа на щаба, който напоследък беше тотално маргинализиран от новия министър и от предупреждението, че "яко ще се мре". Прекалено е суетен, но това засега върви за решителност.

Тъй като България е разделена по темата за ваксинацията, и започнаха с фалстарт, тъй като големите шефове се скриха, и нещо с метода на убеждението не става, и това заплашва да се превърне в голям провал, тъй като е ясно че на този етап масовост няма да има, прибягнаха до принуда. Разбират, че законово това няма как да стане, започват с внушения, заплахи и прочие от мартенския арсенал на шок и ужас.

Първо, неваксинираните нямало да мога да напускат България!?, тоест да пътуват в Европа. Не само по сухопътните граници, а и самолетните авиокомпании нямало да допускат пътници без ваксина.

Второ, мобилизираха работодателите масово да ваксинират работниците си и да направят ваксината условия за влизане на работа.

Трето, Следващият етап е да спрат ползване на услугите на държавната и общинската администрация.

Преминаха към открити репресии спрямо "инакомислещите" сред медицинското съсловие. Доцент Мангъров, който просто озвучи че няма да се ваксинира, което е негово право, вече не само няма достъп до ефир, но е трети месец е с намалена наполовина заплата. Това е толкова долно, мизерно, но съответства на ценностната им система.

А Борисов вече бил разпоредил !? да се ваксинира.

В същност в самото начало той каза че каквото и да правим, докато населението не се срещне с вируса по един или друг начин, и то 75 процента няма да има решение. И това става.

Докато официалните власти опровергаваха смисъл от ваксина, първо защото нямаше да има начин да се измисли, след това да се произведе, и накрая вирусът мутирал, повтарял и прочие тотални провали в професионален медицински и управленски смисъл.

Големият натиск е от страна на икономиката и срива на доходите на населението ,което оставя властите с горещия картоф на отговорността. За това искат да направят ваксинирането основна тема на предизборната програма, като прехвърлят отговорността на неваксинираните. Не искат да признаят че ниското доверие към тях създава проблеми с ваксинациите. За това като не става с доверие, става с репресия.

Уж, щеше да бъде доброволно. Така или иначе би трябвало 20 процента от населението да няма нужда са се ваксинира, тези над равнището на стадния имунитет.

Властите просто залагат на нова вълна от страх и репресии, които да им спечелят и изборите.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари