Илиян Василев: Шантаж е заплахата на „Лукойл”, че ще затвори

0
Нашата държава не може да си позволи това, заяви бившият дипломат
Нашата държава не може да си позволи това, заяви бившият дипломат Видео: NOVA

Нашата държава не може да си позволи това, заяви бившият дипломат

Заплахата на „Лукойл”, че ще затвори, е шантаж. Това коментира в предаването „На фокус” по NOVA Илиян Василев, дългогодишен дипломат и бивш посланик в Русия.

Според Василев страната ни не може да си позволи такъв шантаж.

Ако аз бях премиер и някой си позволи такъв тон, то на следващият ден рафинерията минава под правителствен държавен контрол, с който си осигурявам суровия петрол, налагам санкции от гледна точка на одит назад за годините”, коментира Василев. Особено голям проблем според него било, че петролът, вкарван с руски танкери в Бургас, не е обезпечен с международно признати застраховки.

В момента работим на магия”, каза Василев.

От влизането на ембаргото, което ще стане утре, на колонките нищо няма да се промени.

Снощи достигнаха съгласие за 60 долара таван на цените, ние в момента внасяме над 80 долара. Ако спазим тази обща съгласувана политика, трябва да паднат значително цените”, каза Илиян Василев. „Правителството не разбира сложността на проблема. Рано или късно ще трябва да поемем оперативен контрол над „Лукойл-Нефтохим” и вместо да ги спасяваме, за да се измъкнат от ситуацията, трябва да си защитим интереса на потребителите. В момента има законопроект в НС, той е много близък до германския и италианския”, обясни дипломатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    илианчо
    огладня ли бачов?!? кво, пенсията не стига и гледаш да захлебиш?!? предателите никой не ги обича, няма да те вземат никаде, пък за премиер, как е, кат се събудиш краката мокри, двата пръста в контакта!
  • 1
    2
    Всичколог разбирател
    Аз, Аз, Аз, Аз, Аз, Аз, Аз, Аз, Аз, Аз, Аз ако бях друго щеше да е!!! Чок селям серсеми!
  • 1
    1
    илиян е агент/шпионин на сащ
    Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари