Кой осигурява политическата протекция на Лукойл Нефтохим?

0
Цената на дизела в страната на рафинерията е значително по-висока от цената в страните, в които той се изнася...Как се нарича тази практика?
Цената на дизела в страната на рафинерията е значително по-висока от цената в страните, в които той се изнася...Как се нарича тази практика? Снимка: БГНЕС

Цената на дизела в Истанбул, пазар на който Лукойл Нефтохим през Литаско изнася горива е 2,70 лева за литър.

За съжаление нямам цената преди данъци и такси, в Турция имат данък който е вместо акциз и ми казаха, че не е по-малък от нашия.

У нас дизелът е 3,20 лева и нагоре.

Може ли ние с вас да направим обосновано предположение, или по-скоро да зададем въпрос, дали цената на която Литаско изнася дизела от Нефтохим е по-ниска от тази на която го продава на вътрешния пазар. /като изчистим данъците/.

Въпрос - как се нарича тази практика? И дали се преследва?

За сведение на посрещачите - Лукойл и нейните компании са в санкционния списък.

Кой осигурява политическата протекция на Лукойл Нефтохим за да може цената на дизела в страната на рафинерията да бъде значително по-висока от цената в страните, в които той се изнася?

Илиян Василев, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари