Илиян Василев: Господин президент, Вие дезертирахте във важен момент

0
Бяхте поканен от френския президент и имахте възможността лично да отстоите позицията на България за Северна Македония
Бяхте поканен от френския президент и имахте възможността лично да отстоите позицията на България за Северна Македония

Радев продължава да дълбае дъното и обвини Петков за това, че прехвърли реакцията на френското предложение в Народното събрание

След като именно НС е определило рамката, от която МП не трябва да се отклонява. Не бил куриер, а премиер.

Е, господин Радев, с още по-голяма сила това важи за вас, вие сте президент, а не мрънкач.

Бяхте поканен от френския президент и имахте възможността лично да отстоите позицията на България /така както бе заложено в КСНС/ и да я направите европейска, тоест повече от десетте точки да залегнат във френското предложение.

Вие отказахте да отидете, дезертирахте във важен момент, и с това загубихте моралното право да обвинявате когото и да било.

Напротив, Кирил Петков се опита да ви убеди че френското предложение е възможност, да се ангажирате, да изготвим обща българска позиция и да се опитаме да включим повече от нашите искания. Но получи тотален отпор, организиран и координиран именно от вас. Отказахте да свикате КСНС, отказахте да се ангажирате по какъвто и да било начин, освен от страни да мрънкате и критикувате. Нещо повече насърчихте Слави Трифонов да сваля правителството заради лансираната от вас теза за възможно предателство?!

Е, имаме сега, това което имаме. И пак е добър шанс. Защото - и това умишлено го скрихте от българската публика още много възможности да спрем РСМ ако не изпълни нашите искания.

Не вярвам да се промените - както писах вчера целта ви беше да спрете и Албания и така да затормозите целия интеграционен процес на Западните Балкани.

Как да очаквам, че утре пак вие няма да спрете и Украйна, изпълнявайки волята на Кремъл?

Илиян Василев

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари