Илън Мъск нарече "фашизъм" мерките срещу коронавируса

8
Освободете Америка сега! Върнете на хората тяхната свобода
Освободете Америка сега! Върнете на хората тяхната свобода

Илън Мъск нарече "фашизъм" и определи като "недемократично" удължаването на извънредните мерки срещу епидемията от коронавируса в САЩ.

"Удължаването на мерките за социална изолация… насилствено затваря хората в домовете им, нарушавайки техните конституционни права. Това е моето мнение. Нарушават се свободите на хората по ужасен и несправедлив начин".

Шефът на "Тесла" направи острите коментари по време на брифинга за финансовите резултати на компанията през миналото тримесечие.

"Това е скандално! Ще причини голяма вреда не само на "Тесла", продължи Мъск.

"Да кажеш на хората, че не могат да напускат домовете си и че ще бъдат арестувани, ако го направят, е фашизъм. Това не е демократично. Това не е свобода. Върнете на хората тяхната свобода", гневно заяви Мъск.

По-рано той подкрепи искането на редица предприемачи в САЩ, призоваващи за край на ограничителните мерки.

"Освободете Америка сега!", написа Мъск в "Туитър".

Гневът на Илън Мъск идва след като действието на мерките за социално дистанциране в Калифорния бе удължено, включително и във Фримонт, близо до Сан Франциско, където се намира основният завод на "Тесла".

Компанията с неохота се съгласи на 19 март да го затвори, но възнамеряваше да го отвори отново на 4 май. Сега Мъск не знае кога ще може да възобнови дейността на предприятието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари