Все повече държави се опитват да съживят бизнеса

0
От 20 април Полша започва да вдига някои ограничения
От 20 април Полша започва да вдига някои ограничения

Заразените с коронавирус в световен мащаб вече са близо 2,2 милиона

Близо 2,2 милиона души по света са заразени с COVID-19, а над 140 000 са починалите. Въпреки продължаващото разпространение на коронавируса, все повече страни се опитват да облекчават ограниченията за бизнеса.

План за рестартиране на американската икономика обяви президентът Доналд Тръмп. Отделните щати ще възприемат поетапен подход при разрешаването на американците да се върнат на работа, ако условията го позволяват. Решението за това обаче няма да дойде от президента, въпреки че наскоро Тръмп каза точно обратното, предаде NOVA.

„Нашият подход очертава три фази за възстановяване на икономическия ни живот. Няма да се отваряме всички щати и сектори наведнъж, а внимателно, стъпка по стъпка. Всичко ще зависи от губернаторите. Ще работим с тях и ще им помагаме”, заяви държавният глава.

Повече от 660 000 случая на зараза с коронавируса са регистрирани в САЩ, а над 32 000 души са починали от началото на пандемията. Преди ден Доналд Тръмп обяви, че пикът на заразата е преминал и че кривата е изравнена.

От 20 април Полша започва да вдига някои ограничения, наложени заради коронавируса. Част от мерките са отварянето на парковете и на горите за посетители. Позволява се и на повече хора да са в магазините и църквите по едно и също време. Вдигането на ограниченията ще зависи от темпото на разпространение на коронавируса в страната, но точен график засега няма.

Милиони британци аплодираха за пореден път медиците, които полагат усилия в битката с пандемията. Към тях се присъединиха и много членове на правителството и на опозицията.

Междувременно страната удължи с три седмици ограниченията за борба с епидемията и те остават в сила поне до 7 май. Броят на смъртните случаи от коронавируса в болници на Острова се увеличи с 861 и вече достига близо 13 800.

Дания също разрешава на някои малки бизнеси да подновят работата си от понеделник. Тя беше сред първите страни в Европа, които наложиха карантинни мерки. Тази седмица там бе врати отвориха детските градини и част от училищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари