Игра на "Бащи и майки" погуби Габи

0
11-годишното момиченце, което почина в петък следобед в столичното 52-о училище, е починало след игра на "Бащи и майки"
11-годишното момиченце, което почина в петък следобед в столичното 52-о училище, е починало след игра на "Бащи и майки"

11-годишното момиченце, което почина в петък следобед в столичното 52-о училище, е починало след игра на "Бащи и майки".

Скарало се с "таткото" - свой съученик, а той я изритал в корема. При удара черния дроб на детето се спукал. Това разкриват близки до разследването от МВР, предаде "Телеграф".

Децата, посещавали занималнята, имали свободен час. Вместо да преговарят с учителката, останали сами и решили да играят на "Бащи и майки". При нея едно момче играело ролята на баща, а момиче на майка.

Бащата уж получавал инфаркт и припадал, а жената трябвало да му прави изкуствено дишане и сърдечен масаж, за да го свести. В хода на играта 11-годишното момиченце ударило по-силно "таткото" в гърба, което го вбесило.

Момченцето се обърнало и с все сила изритало в корема съученичката си. Лекари предположиха, че тогава черният дроб на детето се спукал и започнал да пълни с кръв корема му. Въпреки това, детето казало, че не му е зле в началото. Поискало само да го сложат на друг чин. Говорило и с майка си по телефона, която отишла да го вземе. Докато чака пред школото обаче състоянието на момичето се влошило.

То казало на учителката, че не му е добре. Започнало да повръща кръв, а жената го повела към стаята на медицинската сестра, която обаче си била тръгнала. Докато вървяло към лекарския кабинет момичето припаднало, а при падането си ударило главата на радиатора.

Глътнало си и езика, разказа веднага след трагичния инцидент директорът на училището Данчо Калапиш, който звъннал на 112. Учителката, която отговаряла за този клас също знаела за инцидента от следобедните часове, но тъй като нямало видими индикации момиченцето да е зле, не взела мерки.

Момчето, нанесло смъртоносния удар, няма да понесе никаква отговорност, тъй като е малолетно и по закон е ненаказуемо, коментираха вчера от следствието, което вече е иззело разследването. Учителката, която отговаряла за децата във фаталната занималня, се оправдала пред разследващите, че по време на инцидента между децата била в тоалетната. Затова й възпитаниците останали без наблюдение.

В хода на проверката се оказало, че в 52-о ОУ няма и камера, която да снима постоянно какво правят децата.

"Това затруднява изясняване на истината, защото децата особено малолетните дават различни обяснения, доукрасяват, измислят си някои моменти", коментират пред изданието разследващи.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари