Йенс Столтенберг: Виждаме руски опити за подкопаване на демократичните институции в България

0
"Посланието от НАТО и от мен като генерален секретар е послание на солидарност!" заяви генералният секретар
"Посланието от НАТО и от мен като генерален секретар е послание на солидарност!" заяви генералният секретар Снимка: БГНЕС / архив

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази подкрепата на Алианса за България

Ето какво каза той пред кореспондента на БНТ в Брюксел Десислава Апостолова:

Г-н Генерален секретар, министрите от Алианса обсъдиха ли възникналото напрежение между България и Русия след разкриването на шпионска мрежа в полза на Русия и отзоваването на двама руски дипломати. Посланието ви към България и към Русия?

Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО: "Посланието от НАТО и от мен като генерален секретар е послание на солидарност! Разговарях вчера с българския премиер и с външния министър, която участва в срещата ни днес. Тя повдигна въпроса и ни информира по темата. Ние следим отблизо разследването на българските власти на предполагаема руска шпионска мрежа. НАТО приема защитата на класифицираната информация много, много сериозно и напълно подкрепяме усилията на България да се бори със зловредната дейност на Русия на своя територия. В България виждаме определен модел на руско поведение, на опити за подкопаване на демократичните институции, опити за вмешателство във вътрешната политика и навлизане в полето на разузнаването. Това е част определен модел и ето защо е важно да сме заедно, да изразим солидарност, да работим в споделянето на информация и да се помагаме един на друг."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари