Атанас Атанасов: ГЕРБ и ДПС са готови на правителство тип "Беров"

0
"Българският ъндърграунд беше заченат и създаден с участие на руската организирана престъпност, която се контролира от руските служби", посочи съпредседателят на "Демократична България"
"Българският ъндърграунд беше заченат и създаден с участие на руската организирана престъпност, която се контролира от руските служби", посочи съпредседателят на "Демократична България" Снимка: БГНЕС / Архив

"Към днешна дата дали това правителство ще продължи управлението или ще има избори – нещата са 1:1"

 Това заяви пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ и заместник-председател на Народното събрание.

Трябва да се демонстрира лидерство и това трябва да бъде направено от министър-председателя, от неговия вицепремиер, да се потърси подкрепа на принципна основа, каза Атанасов и допълни, че "няма нищо скандално" в това премиерът да търси подкрепа от депутати от ИТН за осигуряване на парламентарно мнозинство.

ГЕРБ и ДПС са готови в името на националното съгласие да подкрепят някакво правителство тип "Беров" – това тече като процес, коментира Атанас Атанасов в предаването "Неделя 150".

Ако се стигне до рулетка, ИТН се готвят да поискат третия мандат със същия премиер, когото предлагаха миналата година, отбеляза Атанасов. По думите му "Николай Василев в последните седмици е станал хиперактивен".

Според Атанасов много важно е "да не допуснем в България да бъде изобщо поставян въпросът за нашето евроатлантическо членство", но по думите му такъв риск има.

"Една от важните причини за дестабилизацията е войната в Украйна. В този тежък сблъсък на Русия е необходим пробив в евроатлантическата общност и тя работи много усърдно в тази посока. Руските специални служби в България използват вътрешнополитическите пробойни в страната, за да може да предизвикат тази дестабилизация. За да може в един момент тази промяна в обстановката да доведе до положение България да не е сигурен съюзник в евроатлантическата общност", поясни Атанасов.

По думите му активната руска намеса "се прави тънко и фино, както умеят руските служби, през определени канали".

Картата "РСМ" се използва от руските служби и от Сърбия за дестабилизация, а Слави Трифонов вади това пред скоба, изтъкна Атанас Атанасов.

"Темата "Македония" в българската политика днес е изкуствено внесен фактор. Да, има очаквания, има натиск от наши съюзници да вдигнем ветото, но в България няма обществени нагласи, няма парламентарно мнозинство, нито правителство, единодушно, което да е готово да предприеме тази стъпка."

Опитът на Петков и Василев да се еманципират от президента Радев също е проблем, смята Атанасов, за когото "руското влияние в президентството е очевидно".

"Българският ъндърграунд беше заченат и създаден с участие на руската организирана престъпност, която се контролира от руските служби", посочи съпредседателят на "Демократична България".

Атанасов припомни думи на бившия военен министър Стефан Янев на закрито заседание през февруари в парламента преди началото на войната – "не се притеснявайте, всичко ще приключи за три дни" и подчерта, че силите, които "се опитват сега отново да ни поставят в ситуацията България да бъде във фактически неутралитет, са едни и същи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Дърт комуняга
    Кажи го направо бе човек, Путин е виновен. Ако не беше той тук отдавна щеше да е Швейцария!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари