И Теодора Генчовска подава оставка понеделник

0
Тя заяви, че че не е имала физическата възможност да подаде своята оставка заради срещата на Върха в Солун и заради ангажиментите ѝ във връзка с посещението на Олаф Шолц
Тя заяви, че че не е имала физическата възможност да подаде своята оставка заради срещата на Върха в Солун и заради ангажиментите ѝ във връзка с посещението на Олаф Шолц Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Теодора Генчовска заяви, че съгласно решението на партия ИТН ще подаде оставка в понеделник.

Тя коментира, че България потвърждава позицията си за запазване на ветото за начало на преговори на Република Северна Македония и вече има разбиране от европейските партньори към нашата позиция, предаде БНР

Теодора Генчовска заяви в курорта "Златни пясъци" край Варна, че не е имала физическата възможност да подаде своята оставка заради срещата на Върха в Солун и заради ангажиментите ѝ във връзка с посещението на Олаф Шолц. Тя каза обаче, че ще спази партийното решение и ще подаде своята оставка.

На въпрос дали всъщност това не е един натиск от европейските ни партньори за присъединяването на Северна Македония външният министър каза, че вече всички европейски партньори са наясно с българската позиция, знаят за нашите условия, от които ние няма да отстъпим. По този начин стана ясно, че България ще продължава да отстоява своята позиция.

От Министерството на енергетиката потвърдиха официално, че Александър Николов ще подаде оставка като министър в понеделник.

От ведомството отхвърлят всякакви спекулации, че оставката е свързана с енергийни политики и уточняват, че тя е политическо решение.

В унисон с водената политика на правителствено ниво са проведени множество срещи с цел ефективно реализиране на диверсификация и значително намаляване на зависимостта от който и да е конкретен доставчик на горива, се казва в съобщението и няма решение на партия "ИТН" в обратна посока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари