И ДАНС се включи в хора в подкрепа на Гешев

0
Досега освен прокурори и служители на всякакво ниво от държавното обвинение, подкрепа за него засвидетелстваха и част от областните дирекции на МВР
Досега освен прокурори и служители на всякакво ниво от държавното обвинение, подкрепа за него засвидетелстваха и част от областните дирекции на МВР Снимка: БГНЕС

И от Държавна агенция "Национална сигурност" пратиха до Висшия съдебен съвет становище в подкрепа на безалтернативния кандидат за главен прокурор Иван Гешев.

Това е поредната структура извън съдебната власт, която хвали Гешев. Досега освен прокурори и служители на всякакво ниво от държавното обвинение, подкрепа за него засвидетелстваха и част от областните дирекции на МВР.

И това становище не се различава особено от десетките други, които в последните седмици валят от цялата страна. В него се хвалят качествата на Гешев и се твърди, че той отговаря на професионалните и нравствените изисквания за заемане на най-високата длъжност в държавното обвинение.

Според становището, подписано от председателя на ДАНС Димитър Георгиев, под ръководството на Гешев спецпрокуратурата и агенцията провели успешни разследвания за противодействие на тероризма, незаконната миграция, прането на пари, злоупотребата с еврофондове, корупцията и т.н. Конкретни примери не се съобщават.

Официално становище срещу Гешев пратиха от Пловдивската адвокатска колегия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари