Пленумът на ВСС откри процедура за избор на нов главен прокурор

0
Изборът трябва да се състои на 26 октомври
Изборът трябва да се състои на 26 октомври Снимка: БГНЕС

Изборът трябва да се състои на 26 октомври

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да открие процедура за избор на нов главен прокурор. Решението беше подкрепено с гласовете на 12 от членовете на съвета, а четирима гласуваха против, информира БТА.

Изборът трябва да се състои на 26 октомври, според приетия график за процедурата. В следващите седмици се очаква да се направят кандидатури за главен прокурор.

Преди това кадровиците не приеха предложението процедурата да се отложи. Причината, която беше изведена, че следващата седмица Конституционният съд трябва да се произнесе по допустимостта на искането на бившия главен прокурор Иван Гешев за обявяване за противоконституционни законовите промени, които уреждат избора и освобождаването на главния прокурор. Това, според някои членове, е в пряка връзка с провеждането на процедурата по избор на главен прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    сега
    ще се цакат кой е по-по-най!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари