Хю спира голите мацки

1
"Плейбой" спира с голите мацки от март следващата година
"Плейбой" спира с голите мацки от март следващата година

Хефнър спира снимките дибидюс, в България пък те са прекият път към славата

Хю Хефнър обяви тази седмица края на една епоха - "Плейбой" спира с голите мацки от март следващата година, пише Стандарт.  Мерилин Монро, Синди Крауфорд, Ким Бейсинджър, Ракел Уелч, Памела Андерсън, Джени Макарти, Кели Брук, Кармен Електра, Наоми Кембъл, Шарън Стоун, Мадона, Линдзи Лоън са малка част от топхубавиците, които са били корици на най-известното списание в света. Да се съблечеш гола за гланцираното издание, е прекият път към успеха, от който са се възползвали немалко планетарни красавици. А моралните скрупули отдавна не са това, което бяха: за добро или за лошо. Тук ще разкажем за най-успешните корици на българското издание на списанието, както и за топтриковете, които всяка амбициозна плеймейтка е добре да следва.

Николета скоро с юбилей в еротиката

През 2016-а Николета Лозанова ще навърши точно 10 години, откакто изгря като корица на "Плейбой", а впоследствие спечели и престижния "Мис Плеймейт". Харесвана или не, Николета се превърна в еталон за плейбой момиче и успя да осребри и - нека използваме думата - "омилионери" известността си. На формуляра си за "Плеймейт" като 18-годишна девойка тя бе написала: "имам огромно желание да стана известна личност".

С подобно тъпо изречение тръгват хиляди хубавици със секси тяло и липса на всякакъв талант, но пък от всички тях само Николета успя. Методът й се отличаваше със солидна безцеремонност и класическа тактика. Първата й цел бе да влезе в устата на жълтите медии, които не пропускаха всяка малка нейна стъпчица, а ако няма такава, си я измислиха. После дойде ерата Ники Михайлов, която допълнително й инжектира големи дози слава. Накрая се стигна до прословутата "кражба" на Валери Божинов от Алисия, бракът й с него, годините в Италия, двете деца и адски отегчителният за едни, но пък интересен за други "спам" на всякакви щастливи техни преживявания от екзотични точки на света. Николета е много добра в симулацията на щастие и винаги изтъква "колко е добре", дори и да е в кризисен момент.

Освен това поддържа едно леко шизофренично поведение, от типа: "Моля, спрете да ровите в личния ми живот", при положение, че с друго освен с личния си живот и пищните си форми трудно би могла да бъде интересна. Лозанова обаче добре разбира, че в смахната държава като нашата никак не е задължително да имаш талант за нещо, за да успееш - достатъчно е да си дисциплинирано досаден в проявите си. Така например тя записа едно кофти парче с Ванко 1, в което се пробва като певица, въпреки очевидната си неспособност да пее. При положение, че Джорджано е сред топ 5 от най-слушаните бг изпълнители в мрежата обаче, изглежда логично решение. Николета получи най-ценното нещо за човек, безогледно устремен към славата - телевизионно предаване. Тя дебютира като водеща на "Папараци" - едно от онези предавания, заради които човек се убеждава, че отдавна трябва да е емигрирал или поне изхвърлил телевизора през терасата, за да запази малкото мозъчни клетки, които упорито и отвсякъде заплашват да му отнемат. Целта обаче бе постигната - започнала като никому неизвестна пловдивска девойка, в момента Николета е една от най-известните жени в България със 124 000 последователи във Фейсбук. Най-лошото е, че е модел за подражание на куп девойки, които я считат за ролеви модел и образец, който да следват.

Венета Райкова осребри красотата си

Едва ли има по-успешен модел на "Плейбой" от Венета Райкова. Тя бе корица на списанието преди много години, но все още е много по-популярна от всички дами, които са лъсвали дибидюс на гланцираната хартия. Мис "Горещо" бе една от първите по рейтинг години наред, и заслужаваше успеха си - някак си успяваше да принуди известните да споделят всякакви пикантни подробности от личните си животи и то на всеослушание пред милиони зрители. Венета обаче поначало имаше по-големи заложби от конкурентките си в бранша - тя не е от "новата школа" красавици, чиито мозъчни клетки стигат единствено до идеята, че трябва да се загаджат с футболист и това е достатъчно. Райкова владее добре тънкостите на интервюто и това не може да й се отрече дори и да не ни е симпатичен клюкарският подход в журналистиката. Освен всичко, макар и преминала вече 40, водещата продължава да изглежда безупречно и секси като едно време.

Дамяна Матева от Гара до Сървайвър

Дамяна Матева не може да се похвали с успеха на предишните две дами, но все пак постигна немалко след голите си снимки в списанието. Първо тя се прочу като гадже на Гара Дембеле, което съвпадна по време и със снимките й за "Плейбой". Надареното момиче с медали по плуване в гимназията споделяше, че гърдите й пречели да продължи със спорта, но пък ние спокойно можем да добавим, че са й помагали за много други неща. Тя бе момиче на Дениз Ризов в шоуто му по БНТ. А после и натрупа слава покрай забележителното си участие в "Сървайвър".

Светлана Василева започна от списанието

Русокоската Светлана Василева, прочула се първо в "Плейбой", а после и като интимно близка на Гонзо, е една от най-добрите примери за успешна кариера. Тя бе корица на изданието през 2009-а, но все още е в устата, а и фантазиите на хората. Да се добереш до покана на "ВИП брадър" не е никак лесна работа и трябва да си работил здраво преди това.

 

Топ правилата за успешна кариера на плеймейтка (в хронологичен ред)

1. Задължително намери пари за силикон. Това е първоначален капитал, без който нещата едва ли ще се получат.

2. Търси футболисти. Не се подлъгвай обаче, валидни са само играчи от "Левски", ЦСКА и "Лудогорец".

3. Разведи някой известен. По възможност да е с деца, за да може драмата да е пълна и жълтите медии да откачат.

4. Разведи се с известния, който навремето си развела. Бракът ти с него е необходим заради регламентирано спонсорство - след няколко години обаче трябва да приключиш с него.

5. Казвай, че винаги си щастлива и че не обичаш жълтите медии да се ровят в личния ти живот. Те ще си ровят, спокойно.

6. Постоянно казвай "Не съм спала с еди-кой си". Най-лесно се прави следното заглавие: Еди си коя: Не съм спала с Валери Божинов!

7. Впрочем, ако искаш, спи пък с него, няма да навреди - скандалът продава.

8. Участвай в риалити. Там уж случайно се съблечи пред камерите, мислейки се, че не те хващат.

9. Мисли за себе си като бранд. След време може да произвеждаш парфюми, бельо и прочие работи, свързани с името ти.

10. Не изчезвай от публичното пространство нито за миг! Само няколко месеца без новини в медиите за интересната ти персона и вече със славата е приключено.

Мартин Захариев, първият издател на "Плейбой" в България:

Сексът винаги ще продава

Това е едно закъсняло решение на мениджмънта на "Плейбой". С оглед на възрастта на Хю Хефнър може би е нормално. Активно управляваща впрочем е дъщеря му - Кристин Хефнър. Познавам я лично, женена е за конгресмен и е високо поставена в американското общество - много интересна и интелигентна жена. Мисля, че с голите жени в изданието трябваше да се спре 10 години по-рано - още през 2005-а. Наистина няма смисъл - интернет канибализира еротичното съдържание и вече няма как да разчиташ да продаваш голи снимки, когато голите кадри са безплатни и на един клик разстояние в интернет.

От друга страна обаче, след повече от 60 години история и поне три поколения отраснали с "Плейбой", имиджът на списанието ще бъде разрушен, щом то се лиши от класическата еротика. Ще е като безалкохолна бира, или гума без джанта, или безкофеиново кафе, или секс без оргазъм. "Плейбой" винаги е предлагал на читателите си един уникален микс между еротично съдържание и умно слово. Нека не забравяме, че в списанието са публикувани знакови интервюта през десетилетията - с Джон Ленън, Джими Картър, Владимир Набоков, Анди Уорхол и много други. Сега ще опитат да направят завой към умното слово, но няма да е достатъчно.

Списанието отдавна не е това, което беше. Още от 2003 г. и 2004 г. онлайн дивизията на "Плейбой" правеше повече пари от хартиеното издание. А към днешна дата основният оборот на компанията идва от мърчандайз - "Плейбой" е много повече фешън компания, отколкото списание. 40 % от оборота им идва от азиатския пазар, а други 30-40 % - от Япония. В дългосрочен план "Плейбой", по моя прогноза, ще се трансформира от издателска компания в мърчандайз компания.
Не бих казал, че българското списание трябва да следва политиката на американския си баща. "Плейбой" показваше знаковите фигури на деня, но и изкара на бял свят много красиви български жени, които получиха публична идентификация през списанието. Някои капитализираха това, други, естествено, се провалиха. Немалко жени изгряха на кориците на "Плейбой" и загаснаха със скоростта на бенгалски огън... Малко са тези, които направиха дългосрочна кариера - като например Венета Райкова. Много от по-малките, въпреки прелестните им визуални данни, нямаха този кураж и интелигентност да успеят да усвоят известността си. Това, което се случва в поредния "ВИП брадър", е доказателство.
Не съм оптимист за развитието на изданието у нас. Понеже сме малък пазар с твърде малко потенциални корици, а в същото време четящите в България критично намаляват от година на година за сметка на гледащите.

Сексът продава и винаги ще продава, защото либидото е част от матрицата, по която сме създадени от Всевишния. Просто в България няма да стане, защото брандът тук претърпя сериозна девалвация. Нароиха се много еротични издания, които се канибализираха едно друго.

 

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари