Христо Грозев: Трима от издирваните руснаци са на високи постове в администрацията на Путин

0
Шестимата руснаци, за които Софийската градска прокуратура издаде европейска заповед за арест, са част от една група, заяви разследващият журналист
Шестимата руснаци, за които Софийската градска прокуратура издаде европейска заповед за арест, са част от една група, заяви разследващият журналист Видео: NOVA

Мисля, че за първи път някоя държава обвинява в тероризъм действащи представители на властта на друга страна, заяви разследващият журналист

Шестимата руснаци, за които Софийската градска прокуратура издаде европейска заповед за арест, са част от една група. Те са офицери от един отдел на руското ГРУ - „29155”. Трима от тях са на високи постове в администрацията на Путин. Това каза в ефира на „Здравей, България” по NOVA разследващият журналист Христо Грозев.

Мисля, че за първи път някоя държава обвинява в тероризъм действащи представители на властта на друга страна. Това е символично”, коментира Грозев.

Според него разследваните руснаци са свързани с взривовете в оръжейни складове у нас. „Ние не знаехме за съществуването на неприсъствената група. Всъщност има припокриване на трима души в двете групи, така че има още трима, които не са обявени за издирване”, заяви Грозев. По думите му именно необявените за издирване руснаци са свързани с взривовете от 2011 г. в Ловнидол.

Грозев каза още, че има данни за двама граждани на Чехия, етнически руснаци, които са участвали като помагачи в схемата. Няма информация за съучастие на българи, заяви разследващият журналист.

Говорим за една много фокусирана, дългогодишна атака върху България от страна на тази група от ГРУ”, допълни Грозев. Той каза още, че издирваните пътуват безпрепятствено през няколко месеца с фалшиви самоличности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    8
    Ho Ho ho
    Снарядите са внесени от Чехия за уничтожаване. По скоро някой тарикат ги утилизирал по бързия начин (почти безплатно) и е прибрал тлъста застраховка от сградите. И този"някой" със сигурност не е руснак. И тази теория с гастролиращи бомбаджии от обкръжението на Путин е забавно четиво.
  • -2
    7
    русенец
    Това дете хранениче на Сорос още ли ви забавлява с идиотщините си? От 2008 съобщава абсолютно достоверни данни, че на Путин му остават 2 седмици живот. Прави го на два-три месеца веднъж. През март 2022 изнесе сигурни данни, че Москва свършва ракетите. Сега не му прочетох информацията, защото не ме интересуват бълнуванията на някакъв дебил. Странното е обаче, че има негоподобни, които се вълнуват, че и му вярват. После да се чудим защо ни управляват ПП-та, ДС-та, турци и всякакви други комунисти.
  • 1
    6
    .......
    Има два типа хора. Едните си мислят, че всичко по телевизията и интернет е истина, другите мислят!
  • 2
    5
    Бивш
    Русе е пълен с долна пропутинска паплач !Тя още не може да прежали '' благинките '' на АБПФК и няма да миряса ,докато не изяде дървото !
  • -4
    4
    до 3
    щото ти не си ибрикчия, просто подмиваш други гъзове. а на Грозев можеш му пръднеш на уя никому неизвестни бай ганьо
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари