Храните, които ни пазят от грип

0
Можем да помогнем на организма да се противопостави на настинките и вирусите през зимата, ако заложим на определени храни
Можем да помогнем на организма да се противопостави на настинките и вирусите през зимата, ако заложим на определени храни Видео: Баба знае

Можем да помогнем на организма да се противопостави на настинките и вирусите през зимата, ако заложим на определени храни. Дори и да не избегнем вирусите, то поне да се справим по-леко с тях. 

Вижте храните, които ни пазят от грип:

Кисело зеле

Много години единственият начин хората да се снабдяват през зимата с витамини са били туршиите и киселото зеле.

Естествената ферментация превръща полезните вещества в трудносмилаемото сурово зеле в лесноусвоими. Така киселото зеле доставя на организма повече витамини А, С и К, отколкото суровото.

За зимните месеци, които са бедни на плодове и зеленчуци, то е идеалната храна.

Цитруси

Основната стойност на цитрусовите плодове е витамин С. Той помага и за възстановяването на тъкани, кости и кръвоносни съдове, при главоболие Грейпфрутът, лимонът и мандарината съдържат аскорбинова киселина.

Чесън

Наричат чесъна природен антибиотик. Той е сред най-добрите храни, които ни пазят от вируси и настинки. Освен това чесънът съдържа калий и калций, както и съставки, които пречистват тялото ни от вредните бактерии.

Кисело мляко

Киселото мляко е чудесен източник на пробиотици – живи бактерии, които се грижат за доброто храносмилане и обмена на веществата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари