Храни, които увеличават потенето и лошата миризма

0
По-добре ги избягвайте в горещините
По-добре ги избягвайте в горещините

Има храни, които е по-добре да не ядете в горещините

Първо, заради тях потенето и миризмата на пот се засилват. Второ, те провокират загуба на вода и това може да доведе до дехидратация.

През лятото обикновено разчитаме на сладоледа и други студени храни и напитки, за да се разхладим. Но те са с обратен ефект. Например, жителите на Централна Азия обичат да пият горещ чай в жегата, тъй като именно топлите напитки спомагат за по-бързо охлаждане на тялото в горещината. Но има някои храни, които могат да допринесат за увеличаване на миризмата на пот, отбелязва Actualno.

Храните, които не трябва да ядете през лятото

По-специално към тях спадат зеле, кокоши яйца, лук и чесън, споделя руският лекар д-р Наталия Зубарева. Всички те принадлежат към категорията на съдържащите сяра храни. Сярата е веществото, което се отделя от тялото заедно с потта и рязко усилва нейната миризма. В допълнение, алкохолът също може да повлияе на дехидратацията и да увеличи телесната миризма.

В горещите дни трябва внимателно да следите водния баланс, защото дехидратацията е много опасно състояние при всяко време, но особено през лятото. Тя заплашва с усложнения за редица органи в тялото ни, включително сърцето, бъбреците и черния дроб. Не забравяйте да пиете достатъчно вода. Най-добре е да пиете чиста вода, а не напитки, съдържащи захар.

*Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари