Хората от русенско село живеят в страх от наводнение

0
При всеки по-силен дъжд нощите са безсънни заради опасенията от наводнения
При всеки по-силен дъжд нощите са безсънни заради опасенията от наводнения

При всеки по-силен дъжд нощите са безсънни заради опасенията от наводнения

В страх от наводнение живеят хората от русенското село Бъзовец. Причината - коритото на река Баниски Лом не е почиствано 30 години, за това алармират жители от селото.

А при всеки по-силен дъжд нощите са безсънни заради страх от наводнения. Стоянка разказва, че през 1989 г. реката е заляла селото, като приземните етажи са били под вода, предаде NOVA.

"Изживяхме голям стрес, а имаше и жертва, намерена в двора на зълва ми. Бетонна стена беше изградена дълбоко, но тя се запълва, защото водата идва със сила. Когато завали, винаги се страхуваме, не спим през нощта, защото не знаем какво ще ни сполети", казва тя.

Мария от своя страна споделя, че при преливане не само къщите покрай дерето ще бъдат залети, а и тези покрай главната улица. А според друг жител при наводнението водата е била над моста, а проблемът е реконструираното корито, което е направено широко и позволява да се натрупат наноси.

По думите на кмета на Две могили Божидар Борисов има щети от валежите, но е извършено проектиране на дерето и се чака финансиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари