Холандия посреща бежанци с отрязани свински глави

0
Неизвестни лица са оставили 14 свински глави на входа на бежански център
Неизвестни лица са оставили 14 свински глави на входа на бежански център

В Холандия, една от най-толерантните европейски нации, посрещат бежанците с отрязани свински глави, информира RT.

Неизвестни лица са оставили 14 свински глави на входа на бежански център в холандски град. 9 глави били намерени, забучени на ограда, останалите били по земята. На мястото били открити и кървавите торби, с които били пренесени свинските части, пише АЛАРМА

В туитър се появи снимка от мястото с надпис „Ако демокрацията се проваля, хората стават гневни и отчаяни“. Според местни медии това е послание не само към мигрантите, но и към холандското правителство.

Говорителят на полицията съобщи, че до момента никой не е поел отговорност за деянието, както и че никакви заплахи не са били отправяни към мигрантите.

На оградата на бежанския лагер „Есхмаркервелд“, който се намира близо до град Енсхеде, са намерени девет свински глави, а останалите са били сложени на земята. Около лагера са открити и найлоновите торбички, пълни с кръв, в които са били транспортирани главите.

Карта на областта, украсена с отрязани свински глави бе публикувана в сряда в Twitter с надпис: „Ако демокрацията не успее, хората ще станат гневни и отчаяни. Добре дошли в ада на „Есхмаркервелд“.

Местните медии предполагат, че съобщението не е предназначено само за мигрантите, но и за правителството, което реши да създаде центъра за бежанци през септември. Когато е взето решението за отваряне на бежанския лагер, жителите на Есхмаркервелд се противопоставиха, като заявиха, че биха се чувствали в „опасност“.

Въпреки масивния протест обаче, общината продължи с изграждането на бежанския център.

Източник: АЛАРМА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари