Владимир Чуков: Държавата да плаща на каналджиите, за да предават на полицията мигрантите

2
Този подход, съчетан с промяна в законите е намалил бежанския натиск към Гърция, твърди професор Чуков
Този подход, съчетан с промяна в законите е намалил бежанския натиск към Гърция, твърди професор Чуков Снимка: NOVA / стоп кадър

Този подход, съчетан с промяна в законите е намалил бежанския натиск към Гърция, твърди професор Чуков

Идея държавата да плаща на трафиканти на хора, за да предават на полицията желаещите да влязат в България нелегални мигранти и бежанци.

Тази идея даде пред NOVA експертът по сигурност проф. Владимир Чуков. Според него по подобен начин постъпва Гърция.

"Трябва да погледнем какво правят гърците. Те директно работят с долните етажи на трафикантите. Дават по 100 долара на глава и те им ги водят където ще ги залови полицията", заяви Чуков. "Този подход, съчетан с промяна в законите е намалил бежанския натиск към Гърция", твърди той.

Думите на Чуков бяха по повод откритите 18 мъртви мигранти в камион до София.

"Трафик на хора от Босфора към Европа винаги е съществувал. През 718 година хан Тервел прокопава ров от Марица до Черно море и го пълни с вода, за да спре арабите, ако превземат Константинопол. България трябва да направи един икономически вал по границата с Турция, тези територии са незаселени и там няма кой да спре мигрантите", каза още Чуков.

Според Николай Радулов пък службите трябва да опитат да вземат информация от конкурентни мрежи за трафик на мигранти.

"Войната с нелегалните мигранти на държавата е само реклама", каза бившият депутат от ИТН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Indianec v BG
    Докато отговорните институции не започнат да ги "отстрелват" по устав (по бежанеца във въздуха, по трафиканта "на месо"), България ще си остане разграден двор в пусто село. Хау!
  • 0
    3
    dgd
    Човека иска да върнем ДС агентурата от преди 1989-та, когато държавата плащаше на наркоразпространителите дрогата да преминава през България транзит за западна Европа. Всичко ново е добре забравено старо.
  • 6
    2
    Ку-ку-кукуригу
    Държавата да плаща на хора, извършзащи противозаконна дейност, ти на кой свят си?! А полиция и армия за какво са?! Не се учудваме от "развитото" ти мислене щом си преподавател в местното "научноизследователско" висше училище. Вероятно подобни "иновативни подходи" представяш и пред студентите, горките. А пък защо да не спретнете с Ицето и един проект по тази тема с университети от азиатски страни - бивши съветски републики, та да станеш и ти азиатски доктор хонорис кауза. Дерзай!
  • 5
    1
    Дърт
    Глупак...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари