Хиляди украинци легнаха на земята във Варшава

1
Протест на украинци се проведе днес във Варшава
Протест на украинци се проведе днес във Варшава

Протест на украинци се проведе днес във Варшава

Хиляди хора легнаха на земята на площад "Парад" като знак, че руските нашественици убиват и оставят хиляди украинци по улиците, покрити с одеяла или чували за боклук, предаде Glasnews.bg.

Митингът се проведе в деня на посещението на президента на САЩ Джо Байдън в Полша.

Участниците донесоха със себе си национални символи и транспаранти с надписи като: „Байдън, дай повече оръжие на нашия народ“ и „Искам да се върна у дома в Ирпен“. Те също скандираха "Слава на героите!"

Протестиращите настояват за незабавна подкрепа от Украйна за Съединените щати и страните-членки на НАТО във войната с Русия и най-важното – да помогнат за защитата на небето на Украйна.

Акцията беше организирана от редица полски и украински обществени организации, по-специално Фондация „Общополска стачка на жените“. К. Пуласки, Евромайдан-Варшава и Центърът за борба с корупцията.

Известно е, че Украйна е получила рекордно количество хуманитарна помощ, но руските войски продължават да убиват хора с ракети и бомби, възползвайки се от факта, че небето е отворено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -12
    5
    урок по родолюбие
    Браво на украинците. Изнесоха на света и най-вече на нас българите урок по патриотизъм. Как се отбранява и защитава родната земя. Как няма значение, че си по-малкия и може би по-слабият - трябва да се противопоставиш на окупатора. Когато правдата е на твоя стара си по-силния. А ние трябва да преахнем тази поговорка "Прекронена глава сабя не е сече". Едно време истинските българи не са мислили така. Дали Левски, Ботев, Бенковски, Волов, Ангел Кънчев са прекланяли глава. Стига сме били роби!!!
  • 7
    4
    българин
    Някой, кой ли, ги организира тези протести.
  • 4
    3
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Кланят се на Вова Путин?
  • 10
    2
    ...
    Ако ще по целия екватор да налягате файда никаква. Когото трябва, няма да трогнете.
  • 14
    1
    ...
    "Известно е, че Украйна е получила рекордно количество хуманитарна помощ" - да ама под формата на оръжие и боеприпаси....егати и хуманитарността... "възползвайки се от факта, че небето е отворено." - ми отворено е - никой не може да им го затвори
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари