Хиляди арменци излязоха на протест заради ситуацията в Нагорни Карабах

1
На демонстрацията се стигна и до сблъсъци
На демонстрацията се стигна и до сблъсъци Видео: NOVA

На демонстрацията се стигна и до сблъсъци

След ескалацията на напрежението в Нагорни Карабах - хиляди протестираха в арменската столица Ереван. Късно снощи протестиращите се събраха пред сградата на правителството с искане на оставката на премиера, предава NOVA. Въпреки че на демонстрациите присъстваха и много деца, се стигна до сериозни сблъсъци с полицията.

В същото време, Франция поиска свикване на извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН. Това стана часове, след като Азербайджан започна така наречена "антитерористична операция" в Нагорни Карабах. Районът е контролиран от Армения, но е международно признат като част от Азербайджан.

Междувременно турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви от трибуната на Общото събрание на ООН, че подкрепя решението на Азербайджан да започне военна операция в Нагорни Карабах. Вчера турското външно министерство определи като "легитимни" опасенията, довели до азербайджанската военна операция и призова Баку и Ереван да се върнат на масата за преговори.

Както всички признават, Карабах е на територията на Азербайджан. Налагането на друг статут, различен от този, никога няма да бъде прието. Основната ни цел трябва да бъде всички, включително арменците, да живеят рамо до рамо в мир на територията на Азербайджан. Подкрепяме стъпките на Азербайджан, с които се движим под лозунга "един народ, две държави", за защита на териториалната му цялост”, обяви Ердоган.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Пффф
    Точно двама арменци познавам. Подмолни, зли, двулични. Правиш му услуга и той, арменското лайно приема, че така трябва да е до края на живота му, да му правиш безплатни услуги. Ако откажеш, моментално започва подмолна война с теб. Мръсен етнос са.
  • 21
    1
    Истината
    Жалко за арменците, но те чакат на тероруZZ-НАЦИтата да ги защитават, а те са заети да моГилизират от окупираните украински територии с ГРУЗ-200 хилядите окупаторски орки в черни чували.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари