„Хепи“ и кафето на Театъра в Русе отиват на търг

5
Спечелилите търга поемат финансов ангажимент за ремонт, поддръжка и издръжка на сградата на Доходното здание
Спечелилите търга поемат финансов ангажимент за ремонт, поддръжка и издръжка на сградата на Доходното здание

Спечелилите търга поемат финансов ангажимент за ремонт, поддръжка и издръжка на сградата на Доходното здание

По предложение на Пенчо Милков, публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем за срок от 10 години очаква помещенията, в които в момента се намират „Хепи“ и Арт-кафето в Доходното здание. Общинските съветници ще гласуват на сесията си през юли предложението на кмета. Към настоящия момент за двата обекта има сключени договори за наем, изтичащи през октомври 2023 г. Обектите се ползват като заведения за хранене и развлечение.Тези обекти не са необходими за нуждите на общината или на юридическите лица и звена на бюджетна издръжка, предвид което могат да бъдат отдадени под наем на трети лица.

За помещенията, които използва ресторантът „Хепи“, началната тръжна месечна наемна цена ще бъде в размер на 5560 лв. без включен ДДС, а за кафенето – 860 лв. без включен ДДС. Предлага се помещенията да запазят досегашното си предназначение – като заведение за хранене и развлечения, което да бъде заложено в тръжните условия.

Общината ще гарантира влизането на допълнителни средства в бюджета извън месечните наеми. В условията е посочено, че спечелилите търга поемат финансов ангажимент към Община Русе за ремонт, поддръжка и издръжка на сградата на Доходното здание. За единия обект сумата е 150 000 лв. а за другия – 100 000 лв. Тези суми се дължат еднократно.

Отделно наемателите ще дават съответно 30 000,00 лв. и 10 000 лв. годишно за подпомагане на културни и спортни мероприятия, организирани от Община Русе, за всяка година от срока на действие на договора за наем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    11
    Гого
    Да позная ли,от първия път,кой ще спечели? "Хепи"!
  • -6
    10
    до 8
    Ти верно си някакъв мн тежък комплексар.
  • 10
    9
    Баба Вуна
    Този мръсен лилибииец бил голям търговец бе. А да се разведе с достойнство в Русе, нямаше сурат. Какво стана с новата му кучка, опраси ли се с поредните свинчета на нереза?
  • 12
    8
    Свиреп до 7
    Аре да ти обясня нещо. 11 линия пред КАТ, колата на ремонт, чакам, до мен човек, виждам го с очевидни затруднения в придвижването. Виждам как в зелените гробници на "Шанс" отива в задната част /високи седалки/ и си изпъва десния крак за да бръкне в джоба си за стотинки. И дъртата контрьорка му крещи да седнел прилично, че така повреждал седалките. И шофьора взе да става. Че ревнах: "Ела бе, ела да ти разбия муцуната". Та се кротна дъртата пача и страхливия шофьор. Ей, не се прави така!
  • 10
    7
    Александър
    Нови автобуси ви купиха а една вечер един пубер си качи крака на облега лката и шофьора му се скара! А всички мълчат като видят това и го смя тат за геройство!? 0
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари