Хакери опитаха да манипулират вота на конкурса „Запази духа на Русе“

0
При тази ситуация организаторите са решили, че не може да се направи обективно класиране за вота на публиката
При тази ситуация организаторите са решили, че не може да се направи обективно класиране за вота на публиката

Организаторите на конкурса „Запази духа на Русе“ обявяват, че анулират гласуването на публиката в сайта на фондация „Русе – град на свободния дух“, тъй като е засечено нерегламентирано подаване на гласове, което опорочава честността на вота.

В предпоследния ден на гласуването, 29 септември 2014 година, бе забелязано необичайно лавинообразно нарастване на гласовете за няколко участници в конкурса. Между 16-18 часа резултатите на четирима автори скочиха от два до седем пъти. В същото време при останалите участници се наблюдаваше липса или минимална разлика в броя на гласовете. Получени са и няколко сигнала. При направената проверка станало ясно, че има пробив в системата за гласуване, което навежда на мисълта за хакерска намеса.

При тази ситуация организаторите са решили, че не може да се направи обективно класиране за вота на публиката. Данните са документирани и се пазят във фондация „Русе - град на свободния дух“. Журито се събра и взе решение:

1. Да анулира гласуването на публиката

2. Класирането да бъде направено от журито Организаторите приеха това решение, тъй като смятат, че е важно да се гарантира обективността при определянето на победителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари