H&M затваря 250 магазина по целия свят

0
Все повече клиенти предпочитат онлайн пазаруването
Все повече клиенти предпочитат онлайн пазаруването

Все повече клиенти предпочитат онлайн пазаруването

Модният гигант Hennes & Mauritz (H&M) планира да затвори стотици магазини по цял свят през следващата година, тъй като вследствие на коронакризата все повече клиенти предпочитат онлайн пазаруването.

H&M, която в продължение на десетилетия разширява мрежата си от магазини по целия свят, ще намали техния брой с 250 през следващата година. Бройката представлява около 5% от цялата мрежа от търговски обекти на компанията.

Ходът идва на фона на 16-процентния спад в продажбите на компанията през третото тримесечие, когато около 900 от магазините на H&M бяха затворени. Те останаха неработещи до края на август, тъй като правителствата по света наложиха строги мерки срещу разпространението на Covid-19.

През последните няколко години модният бранд затваря повече магазини, отколкото отваря.

„Въпреки че предизвикателствата далеч не са приключили, ние вярваме, че най-лошото е зад нас и сме в добра позиция да излезем от кризата по-силни“, каза изпълнителният директор на компанията Хелена Хелмерсон, цитирана от Reuters.

Печалбата на шведската компания преди данъци се е понижила до 2.37 милиарда крони (265.6 милиона долара) през третото фискално тримесечие. За сравнение година по-рано тя е възлизала на 5.01 милиарда крони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари