Гьонсуратлък е, когато Дон Борисовионе нарича други мафиоти

1
Милият капо ди тути капи, колко много му се иска да прехвърли мафиотлъка на други гърбове!
Милият капо ди тути капи, колко много му се иска да прехвърли мафиотлъка на други гърбове!

Богатството поражда глупост и наглост. Сикаджията, който над десет години ни управляваше, доказва категорично тези думи на Еврипид. Неговите действия и думи отдавна са болестно отклонение трябва да са обект на патолозите.

Лицето, премиер допреди няколко месеца, заявил: „Защо г-н Йорданов, който говори за ГЕРБ, че е мафиотска структура, като истински мафиот мълчи дни наред и чак вчера споделя за този колосален подкуп от половин милион за депутат?“

Ако Тошко Йорданов наистина е определил ГЕРБ като мафиотска структура, е бил прав. Дефиницията е: мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно (чрез корупция, изнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в развитието и нормалното функциониране на държавата и в личните дела на хората. Мафията представлява най-могъщата форма на организираната престъпност. Мафията има собствена йерархия, ритуали, система от поощрения и наказания.

Сега си представете управлението на Борисов и кажете липсва ли някой компонент?

А точно човекът с чекмеджето с милион евро и златни кюлчета да говори за „колосалния подкуп от половин милион“, е все едно д-р Менгеле да съветва СЗО и УНИЦЕФ за ваксинирането на децата!

Треторазрядният сикаджия казал още: „И аз се чудя как този блюстител на правото министър Рашков, намразих си името покрай него, не се самосезира, не прати БОП, не отиде ДАНС, Радев. И премиерът не се намесва. Той (Йорданов) казва, че е на листче пред камери за депутат, кой е тоя депутат, къде е това листче, къде се случи това?

Каквото той е сторил за името си никой не може да го стори. Колкото до споменатите служби е прав – Бойко Рашков отдавна трябваше да ги задейства за разкриване на: заявлението на бизнесмени, че са били принудени да плащат такса "спокойствие". Веднъж 240 милиона, друг път 67 милиона през ексфинансовия министър Горанов, още много десетки и стотици милиони, кюлчета злато за рожденния му ден и пр. Според запознати с тези практики, лицето, начело на ГЕРБ, си е докарало за старини и поколенията над 1,5 млрд - в евро и долари.

Милият капо ди тути капи, колко много му се иска да прехвърли мафиотлъка на други гърбове!

Еврипид наистина е прав. Колегата му Хераклит допълва: Наглостта е като пожар – унищожава всичко. Ние ли не знаем...

А в ГЕРБ като го слушат си викат: Бах мааму, нашият ги туря всичките в джоба си: и по лъжи, и по крадене, и по гьонсуратлък – голем политик!

Такива са критериите им, такова е и мерилото им.

Емил Азар / FrogNews

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари