Грийнпийс излизат на протест заради измирането на пчелите

0
Активисти на природозащитната организация „Грийнпийс“ излизат днес на протест
Активисти на природозащитната организация „Грийнпийс“ излизат днес на протест

Активисти на природозащитната организация „Грийнпийс“, излизат днес на протест в Пловдив, за да изразят виждането си за бъдещето на земеделието в България и по света като цяло.

Протестната им инициатива е избрана нарочно в деня, когато под тепетата се открива националния агросеминар на Асоциацията на зърнопроизводителите, на който ще отбележат 10-годишен юбилей. Целта е да бъде привлечено общественото внимание и това на земеделския бранш към изключително сериозния проблем с намаляването на популациите на пчелите. Те, както и други насекоми са не само една много важна част от природата, а играят и ключова роля в производството на храната ни, мотивират протестните си действия природозащитниците.

Официалното откриване на проявата на НАЗ е от 13 ч. в Гранд Хотел „Пловдив“, а протеста ще е пред входа на хотела от 12 ч. Преди това, от 10,30 до 12,30 ч., ще се проведе кръгла маса, на която ще вземат участие зам.-министрите на земеделието Васил Грудев и Свилен Костов, както и експерти от Държавен фонд „Земеделие”.

Ще се обсъждат актуални теми в сектора, касаещи директните плащания, втория прием по подмярка 4.1 „Инвестиции в материални активи“ , реформата на системата за борба с градушките, намалената акцизна ставка за земеделско гориво и позицията на България по ОСП след 2020 г.

Източник: СПЪТНИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари