Григор Димитров тръгна с победа в Китай

0
Гришо се класира на четвъртфинал на тенис турнира в Ченду
Гришо се класира на четвъртфинал на тенис турнира в Ченду

Григор Димитров се класира на четвъртфинал на тенис турнира в Ченду, Китай, който е от категория АТР 250.

Четвъртият поставен българин победи Даниел Евънс от Великобритания със 7:5, 7:5 в първия си мач след полуфинала на US Open, съобщи БНР.

В първата част двамата имаха по една внъзможност за пробив в началните геймове, която беше неутрализирана. Димитров нанесе своя удар в 12-ия гейм. Той поведе с 40:15 при сервис на британеца и реализира още първия сетбол, след като съперникът му изпрати от форхенд топката в аут. Частта продължи 47 минути. Григор удължи серията си на четири поредни, след като стигна до нов пробив за 2:0. Той ликува при втората си възможност, когато 48-ият в ранглистата Евънс излезе на мрежата, но изпрати волето в мрежата. При 5:3 26-ият в ранглистата българин сервираше за победата.Стигна се до ситуация 15:40 след втората двойна грешка на Димитров. Той ги отрази, но при третата изпрати топката от сечения удар от бекхенд в аут. В 12-ия гейм пък Гришо поведе с 40:15 и реализира втория мачбол след топка в аут на съперника.

Следващият съперник на Григор Димитров се определя в двубоя между Александър Бублик (Казахстан) и Джордан Томпсън (Австралия).

 
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари