Григор Димитров продължава в Париж след обрат

1
Следващият съперник на Гришо е Давид Гофен
Следващият съперник на Гришо е Давид Гофен Снимка: tennis.bg

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за втория кръг на последния си турнир за сезона на Мастърс 1000 турнира в Париж.

Той се наложи над участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Юго Юмбер след 4:6, 6:1, 6:2 след час и 38 минути игра. Така Гришо записа 19-и успех в 39 мача през тази година, информира БНР.

В първата част 56-ият в света френски левичар проби за 2:1. Димитров успя да го върне за 4:4, но още в следващия гейм Юмбер направи нов брейк, след което той затвори сета с играна нула.

Втората част беше изцяло за Григор. Той сервираше безгрешно, увеличи точките, спечелени на втори сервис и на ретур и успя да пробие за 2:0 и 5:1, за да изравни набързо частите и да получи аплодисменти от публиката и своите родители, които бяха в неговата ложа.

В заключителния сет българинът стартира с пробив на 30, който затвърди убедително за 2:0. Димитров продължи да доминира и да бъде безгрешен при своето подаване. В седмия гейм той стигна до нови две точки за пробив в подаването на неуверения французин и поведе с 5:2 след бекхенд в мрежата от Юмбер. Веднага след това 27-ият в света хасковлия сервираше за място във втория кръг. Той стигна до мачбол и го реализира незабавно.

Следващият съперник на Гришо е №12 в схемата Давид Гофен. Той води със 7-1 победи срещу белгиеца на ниво АТР Tour. За последно те се срещнаха в Монте Карло на клей миналата година, когато хасковлията се наложи с 6:4, 7:6. Димитров победи Гофен и на финалите на мастърса в Лондон и в София през 2017-а.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари