Грък отива в затвора за неплатени данъци

0
Съдът в Разград го осъди на четири и половина години ефективна присъда
Съдът в Разград го осъди на четири и половина години ефективна присъда

Съдът в Разград го осъди на четири и половина години ефективна присъда

Състав на Окръжен съд – Разград призна гръцкия гражданин А.Р. за виновен в това, че през периода от 01.01.2014 година до 31.03.2017 година избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери 129 491,98 лева., от които 115 124, 75 лева данък добавена стойност и 14 367,23 лева корпоративен данък.

Продължаваното престъпление 54-годишният А.Р. е извършил в качеството си на пълномощник и представител на търговско дружество. Пред органите по приходите - Териториална дирекция на НАП – София, офис Перник и Териториална дирекция на НАП Варна, офис Разград той потвърдил неистина в подадени чрез електронни подписи Справки-декларации за ДДС, използвал документи с невярно съдържание - Отчетни регистри и Дневник за продажбите, за данъчни периоди от месец януари 2014 година до месец март 2017 година включително и потвърдил неистина в две годишни данъчни декларации по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане пред ТД на НАП - София, офис – Перник.

Съдът призна подсъдимия за невиновен в това, че на 18.04.2017 година в гр. Разград, в офис - Разград на ТД на НАП - Варна, в качеството си на представляващ търговското дружество избегнал установяване и плащане на данъчни задължения в големи размери - 11 965,00 лева.

Разградският окръжен съд наложи на подсъдимия наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години и 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

А.Р. беше осъден да заплати в полза на държавата по сметка на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Разград сумата 5 396.40 лв., представляваща разноски по досъдебното производство, а по сметка на Окръжен съд – Разград сумата 3 011.35 лева, представляваща разноски по съдебното производство.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари