Графа пусна нова песен и клип, създаден с помощта на изкуствен интелект

2
Парчето е в колаборация с „Мистерията на българските гласове"
Парчето е в колаборация с „Мистерията на българските гласове"

Парчето е в колаборация с „Мистерията на българските гласове"

Влади Ампов-Графа с нова песен и клип, създаден с помощта на изкуствен интелект. Парчето се казва „Вековна гора“ и е в колаборация със световноизвестния народен хор „Мистерията на българските гласове".

В студиото на NOVA Графа сподели, че песента ще бъде част от новия му албум, който ще носи същото име и предстои да излезе през май.

„Вдъхнови ме една джаз композиция в подобен ритъм и се запитах защо да не направя поп песен. Много съм щастлив, защото се получи нещо различно. До момента аз самият нямам подобен текст“, разказа той за песента.

„Не бих казал, че посланието е патриотарство. По-скоро е искреност, която аз чувствам за нашата страна и това, което е около нас - нашата природа. Песента не е обвързана с конкретни каузи. Музиката и думите се изляха на едни дъх“, добави още певецът.

Графа сподели повече и подробности и за видеото към парчето, което е направено с помощта на изкуствен интелект.

Режисьор на видеото е Драго Шолев. Той, заедно със Zographic Films правиха това видео близо 2 месеца. Изкуственият интелект всъщност е подизпълнителят на Драго. Това, което е в душата и главата на режисьора, е най-важно. Самият той беше подредил какво точно иска да има във видеото. След това започна една денонощна работа - кадър по кадър по неговия сториборд изкуственият интелект правеше образ по образ“, разказа той.

И призна, че нещата не са се случвали от първия път. „Идеята на режисьора е една, а пък изкуственият интелект си вижда изображенията по свой собствен начин. Така започна една много странна комуникация между човек и изкуствен интелект. Използвани са 6 различни AI инструмента, както и още 4 програми. И все пак този проект нямаше да бъде възможен без намесата на човека, в случая - Драго Шолев“, добави Графа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари