Горящо дърво на улица "Мальовица" вдигна пожарникарите на крак

1
На място екипът е установил, че гори изсъхнало дърво със запалени боклуци в хралупата му
На място екипът е установил, че гори изсъхнало дърво със запалени боклуци в хралупата му Снимка: Dunavmost / Архив

За изминалото денонощие екипите на дирекцията са реагирали на 8 сигнала

Тази нощ, от 02:23 до 02:51 часа, екип от Втора РСПБЗН е посетил адрес на улица "Мальовица" в Русе, заради сигнал за горящо дърво. На място екипът е установил, че гори изсъхнало дърво със запалени боклуци в хралупата му. Изгасено е.

Вчера между 10:27 и 11:43 часа екип от РСПБЗН – Бяла е изпратен на адрес в гр. Белцов, заради сигнал за горяща стопанска постройка. Произшествието е възникнало от запалени от собственика сухи треви в двора на имота, които са обхванали и стопанската постройка. При инцидента не са пострадали хора, но са нанесени щети.

В 13:24 часа екип от Втора РСПБЗН е оказал съдействие на ЦСМП на адрес на улица "Тулча" в Русе за пренасяне на трудно подвижна жена от апартамент до линейка.

В 14:50 часа, чрез ЕЕН 112, е постъпил първият сигнал за пожар, възникнал в суха растителност около жп линията, преминаваща край русенските квартали „Средна кула“ и „Долапите“. Впоследствие са получени още множество сигнали от граждани за различни огнища по протежение на жп линията. За гасене са изпратени служители, които са били на дежурство и техника /общо 5 специализирани автомобила и други средства/ от Първа и Втора РСПБЗН в Русе и от ССОД, а впоследствие са включени и допълнителни екипи. Предполага се, че сухата растителност най-вероятно се е запалила от прехвръкнали искри при преминаване на влак, в продължение на около 4 км. При произшествието няма пострадали хора и не е допуснато разпространението на огъня към урбанизираните територии. Има унищожена широколистна и иглолистна растителност, чиято площ предстои да бъде уточнена от ДГС – Русе.

В 16:04 часа е получен сигнал за горяща нива в землището на село Щръклево. За гасене на пожара са изпратени служители с техника от РСПБЗН – Ветово. На място огнеборците са установили, че запалването е възникнало в пшенично стърнище и огънят е обхванал около 230 дка, около 30 бали слама в него, както и рулонна самопреса с трактор. Действията по гасене са продължили до 18:22 часа. При пожара няма пострадали хора.

За времето от 17:58 до 18:13 часа екип от РСПБЗН – Бяла е реагирал на сигнал за паднало дърво на адрес в гр. Бяла. Дървото е премахнато.

Екип на пожарната в Сливо поле в 18:16 часа е реагирал на сигнал за запалени сухи треви и храсти в с. Борисово. Там огнеборците са гасили до 19:10 часа. Произшествието е без пострадали и щети.

В ранните часове на днешния ден, от 04:50 до 05:50 часа, два екипа от Първа РСПБЗН са изпратени на сигнал за горящи сухи треви и храсти зад сервиз на бул. България в Русе. Пожарът е загасен без щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    До Редактор: Петър Симеонов
    И сами можем да прочетем съобщенията от бюлетина на МВР. Нямаше нужда да правите копи-пейст и на станицата на сайта ви само заради 1 клик.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари