Горя покрив на жилищна кооперация в центъра на Русе

1
Според живущите в кооперацията димът бил усетен още следобед, но не било обърнато внимание
Според живущите в кооперацията димът бил усетен още следобед, но не било обърнато внимание

От 23:59 до 03:20 часа тази нощ осем служители от Първа РСПБЗН - Русе с три автомобила са реагирали на сигнал за пожар в жилищна кооперация в град Русе, на улица "Хан Аспарух".

Пожарникарите са гасили запалване на покрива. Според живущи там, още следобед около 16 часа е бил усетен дим, но не е обърнато внимание. Предполага се, че произшествието е възникнало заради човешка небрежност - изхвърлена незагасена цигара, която е предизвикала инцидента.

На още пет сигнала са реагирали русенските огнеборци през последните 24 часа.

На 28 май за времето от 07:46 до 08:05 часа екип от Първа РСПБЗН - Русе с един автомобил е пратен да гаси запалени отпадъци в метален контейнер на улица „Атанас Буров“ в Русе.

В 09:45 часа екип на Втора РСПБЗН - Русе с един автомобил е реагирал на сигнал за пожар в апартамент в блок „Нягол“ на ул. Рига в Русе. При пристигане на адреса е установено, че произшествието е възникнало в жилище на трети етаж, където е имало горене на тераса, предизвикано от изпускане на газ от неизправен вентил на газова бутилка. Пострадали хора няма.

Между 09:55 и 10:35 часа четирима служители от Първа РСПБЗН-Русе с един автомобил са посетили адрес на ул. Пристанищна, заради сигнал за запалени дървени греди.

За времето 17:21 - 18:50 часа пожарникари от Втора РСПБЗН-Русе с един автомобил са пратени в село Червена вода, за гасене на запален заради късо съединение лек автомобил „Сеат“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари