Горно Абланово празнува с Игнат Канев

2

На 21.09.2017 г. беше отбелязан празникът на село Горно Абланово.

Домакин на събитието беше кметът на селото г-н Росен Иванов, а сред официалните гости бяха г-н Игнат Канев, директорът на Агенцията по заетостта г-н Драгомир Николов, заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев, председателят на Общински съвет Русе чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, представители на Генералното консулство на Русия в гр. Русе, кметът на община Борово г-н Валентин Панайотов, председателят на Общински съвет Борово г-н Пламен Симеонов, кметове на общини от населените места на територията на община Борово, експертът от Регионалния  център „Читалища” – Русе и член на Върховния съвет на Съюза на народните читалища в България г-жа Мануела Симеонова, жители и гости на Горно Абланово.

Г-н Колев приветства присъстващите и пожела здраве и дълголетите на г-н Канев. Заместник областният управител каза, че жителите на село Горно Абланово могат да бъдат горди с г-н Канев, който преди всичко е родолюбив човек с добра душа.

Кметът на селото обяви, че от следващата година празникът на Горно Абланово ще се чества на 6 октомври – рождената дата на г-н Канев.

Програмата продължи с концерт на народната певица Николина Чакърдъкова и Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари