Гори влакът Ямбол - Бургас в района на Нефтохим

1
Влакова композиция се запали близо до района на нефтената рафинерия
Влакова композиция се запали близо до района на нефтената рафинерия Снимка: Архив

Шансът да бъдат спасени хората бе близостта на рафинерията, откъдето изпратиха пожарни и линейки, съобщава очевидец.

Влакова композиция със 70 души, пътуващи от Ямбол за Бургас, се запали близо до района на нефтената рафинерия Лукойл Нефтохим Бургас, съобщават очевидци, предаде Флагман.бг.

Огненият ад се е развихрил около 08:00 часа. Пламнал е внезапно локомотивът.

"Има леко пострадали няколко души, защото виждаме, че ги транспортират с две линейки, но няма опасност за живота им, не се вижда да са тежко ранени", разказа по телефона свидетелят.

По информация на Флагман.бг на място веднага са пристигнали три автомобила на противопожарната служба на Лукойл Нефтохим Бургас и благодарение на адекватната реакция на огнеборците, обучени за действия в подобни условия, са били прехвърлени на безопасно място всички нуждаещи се от помощ. За около 15 минути огънят е бил потушен напълно. Изпратените линейки също са били от Лукойл Нефтохим

Късметът на пътниците е бил в това, че пожарът се е разразил близо до КПП 4 и имало възможност бързо да бъдат спасени хората. 

Пътническият влак № 80121 от Ямбол за Бургас престоява в участъка между гарите Дружба и Долно Езерово поради запушил подкошов вентилатор на локомотива, съобщиха от "Холдинг БДЖ" ЕАД.

Локомотивната бригада е реагирала своевременно, след като забелязват дима са активирали противопожарната система в локомотива и са използвали два пожарогасителя. 

Локомотивът е отделен от пътническите вагони и се очаква друг локомотив от Бургас да обслужи композицията до крайната му гара. Във влака пътуват 150 човека.

При възникналата ситуация не е имало опасност за пътниците и персонала във влака. В момента на място екипи на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на
населението"извършват оглед на авариралия локомотив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари