Горанов: Депутатските заплати са обвързани с благосъстоянието на хората

0
Заплатите на депутатите от 44-ото НС ще стартират от 3210 лева
Заплатите на депутатите от 44-ото НС ще стартират от 3210 лева Снимка: БГНЕС

Депутатските заплати ще продължат да растат на всяко тримесечие.

Това стана ясно, след като парламентът отхвърли предложението на БСП за замразяване на възнагражденията на нивото от декември 2016 г. - 2976 лв.

Само 74 депутати от БСП подкрепиха замразяването. 81 се въздържаха при гласуването, а 31 от ГЕРБ и двама от "Воля" се осмелиха да гласуват "против".

Така заплатите на депутатите от 44-ото НС ще стартират от 3210 лв, ката над тази сума ще се добавят пари за стаж, научни титли, за шефски постове в НС и за участие в комисии, пише 24 часа.

В подкрепа на искането на БСП соцдепутатът Филип Попов засегна темата за обедняването на народа и даде пример с човек, ял цяла седмица сняг.

"Винаги ще има бедни и богати", отговори му бившият и бъдещ финансов министър Владислав Горанов. Той иронично предложи на червените, ако толкова искат, да работят направо без пари и на обществени начала.

"Формулата сега е така направена, че е обвързана с благосъстоянието на българските граждани - когато то расте, и депутатската заплата расте и обратно", обясни Горанов. Това означавало, че икономиката работи.

Горанов покани БСП да седнат заедно и да изработят нов, по-справедлив механизъм на определяне на заплатите за лицата на висши държавни длъжности. Червеният Крум Зарков прие офертата, даде заявка, че са готови да седнат с ГЕРБ да мислят нов, по-добър механизъм, но нека първо ги замразят.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари